I dag er strikking en av de mest populære formene for husflid. Strikking har lenge vært populært, men nå har det også blitt moderne. Dermed lærer mange unge seg å strikke, og skaper unike klær til seg selv eller som gaver til venner og familie.

Tradisjonelle mønstre i ny stil

De klassiske mønstrene står fortsatt sterkt, som Mariusmønster og Selburoser. Kofter med tradisjonelle mønstre har også kommet tilbake i motebildet. De gamle fargene blir byttet ut med nye, slik at fargene passer inn i dagens motebilde. Dermed blir klassikerne fornyet og blir populære hos de unge. Det bidrar igjen til at tradisjonene viderføres.

Moderne snitt og mønstre

I tillegg lanseres det mange nye strikkemønster, med moderne snitt og spennende mønstre. Mange strikkedesignere skaper høymoderne plagg som folk flest kan strikke selv ,og strikkede plagg dukker også opp på moteoppvisninger i mange land. Strukturmønstre er moderne, men også strikk med tykke pinner er i motebildet.

Hobby for alle

Strikking er en hobby som passer alle aldersgrupper, og både kvinner og menn. Strikking på tykke pinner gir rask framgang, også får de litt utålmodige. Strikking på tynne pinner gir utfordringer til de mer erfarne strikkerne, og strikking er dermed en hobby som hele tiden bringer nye utfordringer.