Internettet og et utall bøker gir deg all den inspirasjonen du trenger til å drive med husflid. På internettet kan du også lære deg gamle teknikker, enten det er hakking eller kontstrikk. Nettet har dermed gjort husflid mer tilgjengelig, og du finner både gratis oppskrifter og instruksjoner.

Tjene penger på husflid

Hvis du vil selge ting du har laget, må du først forsikre deg om at du fritt kan selge plagg laget med en bestemt oppskrift. Ofte er oppskrifter kopibeskyttet, så du bør helst lage egne mønstre dersom du vil produsere ting for salg. Det er også vanskelig å tjene penger på for eksempel strikking, for det tar veldig lang tid å lage ting. Dermed vil du få en veldig lav timelønn for det ferdige plagget.

Vær unik og annerledes

Strikking og annen husflid er imidlertid perfekt dersom du vil ha noe unikt og annerledes. Du kan hente inspirasjon fra andre på nettet, men gjøre noen endringer for å skape noe helt eget. Julen er en perfekt tid for å gi bort husflidsprodukter, samt lage ting til hjemmet. Hjemmelagede ting gir en unik stil som du ikke får når du kjøper masseproduserte ting i butikken.