I denne spesielle tiden har vi bedre tid enn noen gang til å kose oss med hobbyene våre. Vi kan dedikere tid til prosjekter vi tidligere bare drømte om å kunne gjøre. Om du bor med familie, er dette en fin og rolig aktivitet man kan gjøre sammen. Når barnehagen er stengt og det regner ute, kan familier med små barn glede seg over og en felles aktivitet som kan gjøres innendørs.

Leter du etter idéer? Se raskt rundt deg i hjemmet, og se hva du ønsker å forbedre. Ta for eksempel hverdagsobjektene; mobiltelefon, brilleetui eller toalettmappe. Til telefonen kan man for eksempel lage en beskyttende mappe, for kulde eller slag. Med deksel og et beskyttende glass på skjermen, kan du bygge videre. Siden dette er teknikkdeler som kan byttes ut, kan du være kreativ. Ettersom mobilbatteriet vil vare lengre i kulda hvis telefonen er beskyttet med et lag tekstil, og du kan lage en liten pose av filt eller andre stoffer.

Se etter fine tekstiler i farger du liker, og sett i gang med nål og tråd, eller finn fram kontaktlim for barna. Hvis du vil gjøre det mer personlig, kan du pynte med brodering, og til og med sy med perler. Den samme idéen kan brukes til etuiet til solbrillene, og hvis du ønsker en utfordring, kan du si inn en strikk eller borrelås.