I denne artikkelen skal vi snakke om kunst, og det første vi skal begynne med er å definere hva vi snakker om når vi snakke rom kunst. Dette kan være litt vanskelig å definere, med tanke på at det er så subjektivt, men vi skal prøve uansett.

Hva er det?

Det kan som sagt være litt vanskelig å definere, men den bredeste definisjonen er alt som er gir deg en følelse av noe. Dette er veldig bredt, selvfølgelig. Kanskje noe mer spesifikt er at det er noe mennesker skaper, med vilje og hensikt. Noe man lager for å kommunisere noe som kanskje er vanskelig å forklare, men lettere å gjenkjenne når man først ser det. Kanskje det er forsøket på å bruke hjelpemidler fra den fysiske verden til å kaste et lyst over all den energien som vi ikke ser, men føler. Den metafysiske verden hvor alle våre erfaringer samles opp og forsvinner fra våre sanseinntrykk, men som vi kan trekke tilbake ut av det blå bare ved å male et bilde.

Noen kan også mene at et par Tamaris sko også kan være et stykke kunst, og det er forståelig med tanke på hvor fine de er. Sjekk dem gjerne ut.

Hvem er det for?

Kunst er ikke kun for de intellektuelle, som mange mennesker går rundt og tror. Kunst er absolutt for alle sammen. Husk at kunstneren kan variere i hvor flink han eller hun er til å vise frem kunsten sin, men det har egentlig ikke noe å si. Alle sammen reagerer forskjellig på kunst. Du kan for eksempel reagere helt annerledes på et stykke maleri enn det en annen person før deg gjorde. Hvorfor er det slik?

Vel enkelt og greit så er det fordi dere har levd forskjellige liv og derfor så kommer dere til å se det fra forskjellige perspektiver. Derfor så kan kunst også være definert på en annen måte, det kan faktisk være en handling. Dersom man ser på noe og prøver å tolke det, så kan hva som helst være kunst. Ofte så handler det ikke om selve stykker som henger opp, men den mentale prosessen av at vi prøver å koble oss til noe nytt. Noe som vi kanskje ikke har vurdert å tenke på før, eller noe som bare kommer til oss fra en dyp plass.

Uansett hvordan vi definerer kunst så er det egentlig for hvem som helst som har kapasitet til å gå inn i seg selv og tenke over sine egne opplevelser og kommunisere med verden gjennom disse. Ikke nødvendigvis gjennom symboler og ord, men gjennom følelser, intuisjon, rå intellekt og minner. Noen ganger kan man få en følelse av sterk tilkobling til kunstneren. De kan vise noe som bare “du” kunne ha vist om. Noe personlig, som om de snakker direkte til deg. Dette er god kunst.