I denne artikkelen skal vi se på hva ordet “kunst” egentlig betyr. Vi skal også gå litt nærmere inn på kunsten det er å tegne og male. Det første vi derimot skal begynne med er å definere noen begreper, og få en litt bedre forståelse av hvorfor mennesker i det hele tatt lager kunst.

[IMAGE=eNr558ewdupN.jpeg]

Hva er kunst?

[IMAGE=c7J3TLfm9P3h.jpeg]

Kunst er noe som faktisk kan være litt vanskelig å forklare, men de beste kunstnere sverger til en eller annen mystisk kilde for inspirasjon. Dette tilsier kanskje at vi drar noe fra underbevisstheten eller en eller annen metafysisk verden. Poenget med kunst er derimot å gjøre det til noe ekte, det er å bringe noe inn til verden. Det handler om å skape noe.

[IMAGE=fOJYmrfLTFKU.jpeg]

Er skapelsen alltid ny? Ofte så kommer den fra innsiden av mennesket, men det er de menneskene som har levd mest på utsiden som ofte har mest inspirasjon å hente fra. Det vi kan merke oss derfor er at kunst og virkelighet påvirker hverandre, og dette er en veldig interessant observasjon.

Det er ikke alltid kunst trenger å være noe ekstremt viktig og berømt, man kan for eksempel innrede hjemmet eller bilen sin på en måte som man selv liker, og dette i seg selv kan være kunst så lenge man får en ektefølt følelse fra å observere skapelsen sin. Du kan også finne bilinnredninger og slikt i denne lenken som er lagt ved dersom du ikke er interessert i å lage noe selv.

Tegning

Det å tegne er mye vanskeligere enn man skulle tro, men det er også samtidig ikke fullt så umulig som det noen ganger kan virke. For eksempel så finnes det mange forskjellige ting som du kan lære deg dersom du skal lære deg å tegne ansikt. For det første så kan man skisse selve beinene i hodeskallen for å kunne gjøre ansiktet så realistisk som mulig først. Det vil si at vi begynner med en nokså rund sirkel. For å gjøre ansiktet så symmetrisk som mulig kan vi heretter lage en lang strek vertikalt gjennom denne sirkelen. Husk å lage en liten bøy på denne streken for å gjøre ansiktet altfor flat, og gi en illusjon av dybde. Etter dette må vi tegne inn haken under denne sirkelen. Denne kan hvordan du enn vil at den skal være, men husk å gjøre den nokså symmetrisk og tenk på hvilken vei ansiktet ser.

Når vi skal tegne inn øynene så er det nok en gang viktig at du forstår at øyeeplene våre er sfærer. Det vil igjen si at du må tegne en hel sirkel, for deretter å tegne inn øyelokkene over disse. Du kan senere viske ut linjene som du har tegnet for å lage en mer realistisk tegning. De som er flinke på å tegne gjør slike øvelser for å komme dit de er, og det kan du også. Ett skritt om gangen!