Akkurat nå er det skikkelig populært å strikke med tykke pinner, og det er mange fordeler med dette. For det første går strikkingen veldig raskt. Dette er perfekt både for nybegynnere og erfarne strikkere, og du får ferdig et plagg på rekordtid. Strikking på tykke pinner er dessuten ideelt for nybegynnere og uerfarne strikkere. Det er mye enklere å lage sin første genser på tykke pinner enn på tynne pinner, og sjansen er større for at man blir ferdig.

[IMAGE=dqOJQmdKCs0G.jpg]

Mange oppskrifter

Ettersom strikking på tykke pinner er populært, finnes det også mange oppskrifter til slike plagg. Noen garnprodusenter har til og med gratis oppskrifter på nettsidene sine, derfor lønner det seg å sjekke der før du kjøper en oppskrift. Garn er kostbart, spesielt dersom du strikker mye. Noen ganger har du mulighet til å spare opp penger før du kjøper garn, men dersom du trenger et plagg i en fei, enten til deg selv eller som gave, kan du alltids låne penger hos for eksempel Centum.no for å kjøpe garnet. Det er jo dumt hvis du ikke rekker å få ferdig gaven fordi du ikke har råd til garn der og da.

Miljøvennlige plagg i fokus

Strikking er ikke bare populært fordi det er morsomt og nyttig. Mange har også begynt å strikke fordi de vil være miljøvennlige. Når du strikker selv, vet du hvor garnet kommer fra, og du vet hvilke fibre plagget inneholder. Dessuten får du både et kortreist plagg og et plagg der du selv har gjort det meste av jobben. Dette kan bidra til at du verdsetter plagget høyere, ettersom du vet hvor mye arbeid som ligger bak. Strikkeplagg har dessuten et langt liv, dersom de behandles riktig, så du kan få et plagg som kan brukes i mange år. Selvstrikkede plagg er dessuten lette å tilpasse. Du kan strikke plagget kortere eller lengre enn i oppskriften, og velge akkurat de fargene du selv vil ha. Dermed kan du enkelt tilpasse plagget til personlig smak og din egen garderobe.

Alle kan lære å strikke

Det er slett ikke så vanskelig å strikke, og i dag er det enkelt å finne gode strikketips på nettet eller i strikkebøker. Dermed kan selv en nybegynner lykkes, men det gjelder å starte med enkle ting til du får dreisen på det. Du kan også melde deg inn i en strikkeklubb eller delta på strikkekafeer, som arrangeres mange steder i landet. Er du usikker på noe, kan du også spørre i garnbutikken. De kan gi deg gode råd på veien, og de kan fortelle deg hvor din nærmeste strikkeklubb er. Vil du ha en spennende og nyttig hobby, er strikking perfekt, og strikking med tykke pinner er skikkelig morsomt.