Det er ofte stor uenighet om hva som er kunst, spesielt når det kommer til samtidskunst. Noen kan kalle et verk søppel, mens andre sier det er kunst. Dermed kan det oppstå bråk og uenighet når moderne kunstverk settes opp

Hva kreves egentlig for å kalle noe kunst?

Kunst kan skape oppstyr og motstand, for eksempel dersom kunstnerne bruker søppel som materiell. Dette har skjedd flere ganger også her i Norge.

Latterliggjøring

Av samme årsak kan kunst også bli latterliggjort med vilje. Et eksempel er en historie fra 2015, der to tenåringer la igjen et par briller på Museum of Modern Art i San Fransisco. Besøkende begynte å lure på om brillene var et kunstverk, eller bare gjenglemte briller. Dette viser at kunstbegrepet kan være vanskelig å tolke noen ganger.

Et annet eksempel er en plastslange som ble utstilt som kunst på 1970-tallet. Slangen havnet i søppelet flere ganger fordi noen trodde det bare var en gammel slange som hang på veggen.

Kunst og skjønnhet

Kunst skal først og fremst si noe, og reglene for hva som er kunst endres gjennom årene. Mange kjente kunstnere var utskjelt og kritisert i sin samtid, som Claude Monet. Vincent van Gogh fikk bare solgt ett bilde mens han levde, mens nå er verkene hans verdt en formue.