Både for kunstnere og kunstinteresserte er det mye inspirasjon å finne på nett. Samfunnet blir mer og mer digitalt, og vi ser stor innovasjon også innenfor den kunstneriske arenaen. For deg som er kunstner, eller synes kunst og håndverk er en fin hobby, bør du virkelig ta vare på mulighetene som nettet gir deg.

Handle materialer på nett

Som kunstner kan du handle det meste av det du trenger på nett. Det kan være materialer fra Byggmax, maling eller noe annet du trenger – avhengig av hva slags kunstner du er, og hvilket type kunstverk du skal lage. Uansett hva du trenger er én ting i alle fall sikkert – du kan bestille det fra en nettbutikk. Om du er heldig, kan du også få levert det på dørmatta så raskt som dagen etter – slik at du kan komme i gang på veldig kort tid.

Bruk sosiale medier

For alle kunstinteresserte er det å bruke sosiale medier en fantastisk mulighet for å oppdage nye og ukjente kunstnere. Er man i tillegg en samler, kan man virkelig gjøre et kupp! Å kjøpe et bilde fra en kunstner før han/hun er kjent, kan være en utrolig god investering – som man kan tjene store penger på i fremtiden. Som kunstner er det også en utrolig fin plattform for å dele kunstverkene sine, og kanskje få noen nye fans – eller i beste fall kunder og investorer. Man kan selvsagt også bruke sosiale medier til å bli inspirert av andre kunstnere.

Besøk museer digitalt

Å se kunst digital har blitt veldig populært den siste tiden, men det er trolig en trend som har kommet for å bli – selv lenge etter korona. Det er mange museer som har åpnet sine digitale dører den siste tiden, og de aller fleste lar deg utforske de fantastiske kolleksjonene uten å betale en eneste krone. Og det er ikke bare i Norge at dette har blitt et nytt fenomen, noen av verdens beste museer har hoppet på trenden. Og det aller beste – de digitale dørene er åpne døgnet rundt, slik at du kan se kunst når du vil.

Del kunstverkene dine

Vi har allerede nevnt det så vidt, men som kunster bør du virkelig dele kunsten din på nett – enten det er på sosiale medier, nettsteder, magasiner eller blogger. Når du deler kunsten din, vil det for det første øke selvtilliten din, og for det andre eksponere kunsten for potensielle kunstnere, kuratorer og investorer. Hvis du virkelig ønsker å leve av kunsten din, er det helt nødvendig å bruke nettet for alt det er verdt.

Vi håper du har lært litt av de fire tipsene du har fått overfor – og at du finner mye kunstinspirasjon på nett.