Bor det en liten kunstnerspire i deg, en drøm som du har gått med lenge, men som har forblitt en vedvarende drøm ettersom kunstutstyr er ganske så dyrt i dag? Da kan vi fortelle deg at det finnes en mulig løsning for deg som gjør at du kan begynne å jobbe på dine kommende mesterverk om svært så kort tid. Du kan nemlig raskt og enkelt ta opp et kortvarig forbrukslån til å finansiere utstyret du trenger med. Bli med oss videre og vi skal i denne artikkelen forklare deg hvordan dette fungerer.

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån på opp til 500 000 kroner som du kan ta opp på nettet via en lang rekke låneselskaper. Det beste med dette er at det kreves ingen sikkerhet for å få lånet. En annen ting er at det er ingen som spør om hva pengene skal brukes til, og du kan ha pengene på din konto nærmest på dagen.

Ulempen ved et slikt lån er at det har en vesentlig høyere rente enn et vanlig forbrukslån med sikkerhet fra banken din. Det sagt, man kan vel si at det er nettopp det at låneselskapet ikke har noen garanti for at du kommer til å betale ned lånet i sin helhet, som gjør at prisen er høyere.

Krav til å få innvilget lånesøknad for forbrukslån

Dette varierer en del mellom de ulike lånetilbyderne på nettet, men noen av de kravene de har som felles er at du må være fylt 18 år, ha fast inntekt, vært bosatt i Norge i minst 3 år og ikke har noen betalingsanmerkninger/aktive inkassoer.

Hvordan prosessen fungerer

Det du gjør er å gå inn på Nettavisen.no/forbrukslån/ hvor du kan sammenligne en lang rekke lånetilbud fra de ulike aktørene på det digitale markedet. Du kan bruke deres lånekalkulator for å få en reell oversikt over hva den effektive renten på lånet vil bli, hvor lang nedbetalingstid som gjelder, hvor mye du kan låne og hva de månedlige avdragene vil komme på.

Bruk sunn fornuft og selvdisiplin

Det aller viktigste å tenke på før du tar opp et slikt lån for å kanskje en dag kunne leve av kunst, er at du nøye gjennomgår din privatøkonomi, slik at du er sikker på at du vil kunne bemanne lånet. Betal det ned så raskt som mulig for å unngå forsinkelsesrenter og det som verre er.

Ettersom det er relativt enkelt å få innvilget slike lån, er det en viss sjanse for å begynne å gjøre impulsive kjøp. Det er derfor svært viktig at du kun tar opp et forbrukslån til noe som du virkelig ønsker eller f.eks. en uforutsett regning som du trenger penger til å betale raskt.

Følger du disse rådene er det ingenting i veien for at du ikke om kort tid kan sette i gang med din livslange drøm, enten det er kun ment som en hobby eller at du vil prøve å gjøre en karriere av deg som kunstner!