Det vanskeligste for en kreativ person er når man ikke vet lenger hva man skal lage. Å holde en blyant er ikke nok for at det skal skje noe på papiret. Dette er hva man kaller en kreativ blokk, bedre kjent som artist’s block på engelsk. En slik mentalblokk kan bli forårsaket av mange ulike grunner. Noen ganger kan man ikke skape noe, fordi man er for redd for å prøve; andre ganger skyldes det utbrenning kreativt. I dette innlegget ønsker vi å se på måter for å overkomme din kreative blokk, slik at du kan begynne å tegne det du vil igjen eller komme tilbake i arbeid som vanlig.

Finn kjernen til problemet

Når du møter på et problem i livet ditt er det viktig å finne kjerneproblemet så raskt som mulig. Har det for eksempel skjedd noe nylig som får deg til å stresse? Overtenke? Problemer man har i hverdagen eller med andre kan enkelt flyte til andre arenaer i ditt personlig liv, også når det gjelden den kreative prosessen.

Rydd tankene og omgivelsene

Morsomt nok kan omgivelsene rundt deg påvirke hvordan du tenker og føler. Hvis rommet ditt er rotete—med papirbunker på gulvet og penner strødd over bordet—kan det ha en indirekte innflytelse på deg. Så klart, enkelte føler seg sterkere gjennom kreativ kaos, men muligens er ikke du en av dem. Da kan man rydde og innrede rommet sitt med fine og inspirerende ting, som nydelige ryetepper, morsomme bøker, og fine bilder av familien din på veggen.

Få inspirasjon fra andre

Av og til glemmer kreative folk, om det så er kunstnere, musikere, eller skribenter, at det finnes haugevis av kunstneriske individer på kloden, og at man ikke er alene når det kommer til å søke det kreative i verden. Se på malerier og kunstnere som inspirer deg, og tenk på hvordan du kan bruke dette i dine verk.

Vær tålmodig

Møter man på motvind er det enkelt å tenke at man ikke er god nok. Da er det spesielt viktig å huske at kunst tar tid, uansett hvor du tror du er ferdighetsmessig. Finn måter å være kreativ i hverdagen på, og alltid husk at alle ting er langvarige prosesser.